Article ‘retro’

Començo l’any mirant enrere, concretament a un article que vaig escriure fa uns quants anys per a l’assignatura Gèneres d’Opinió en Premsa Diària i no Diària i que he retrobat mentre classificava apunts de la universitat. Rellegint-lo ara, quasi set anys després −vaig escriure’l l’abril del 2006− me n’adono que, tot i que no estic d’acord amb algunes de les coses que hi dic, resulta que vaig predir l’explosió de la bombolla immobiliària força temps abans que es fes realitat, cosa que va passar entre finals del 2007 i principis del 2008.

No és que m’hagi agafat la síndrome del “jo ja ho vaig advertir”, però comprovar que una estudiant de 2n de periodisme sense formació econòmica pot preveure una cosa així quasi dos anys abans que succeeixi em fa pensar jo no puc ser l’única que va dir-ho. Més aviat al contrari, no devien ser poques les veus crítiques amb el model immobiliari. Veus que, per descomptat, no van escoltar els qui podien fer alguna cosa per evitar la seva explosió i les conseqüències que això ha comportat −i que seguim pagant quasi tots−. Malgrat que res d’això és nou, haver rellegit aquest article tan antic −com a mínim en termes periodístics− m’ha fet venir al cap una pregunta ben actual: com és que encara permetem que bona part dels responsables d’aquesta estafa tan evident segueixin fent el que volen?

– L’article, titulat “Té data de caducitat el boom immobiliari?”, es pot llegir a continuació:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *